Dýňové brownies
Počet osob
Čas na přípravu
Obtížnost
Dýňové cheesecake brownies
Na korpus:
- 200 g brownies těsta
- 2 vejce
- 30 g kokosové mouky
- 30 g proteinu
- 100 ml vody
Na tvarohovou vrstvu:
- 250 g tvarohu
- 1 vejce
- 30 g vanilkového proteinu
- 1 PL medu
Na dýňovou vrstvu:
- 100 g dýně
- 1 ČL skořice
- 1 PL medu
Postup:
Troubu předehřejeme na 180 °C.
Browwnies těsto rozehřejeme v mikrovlnce, aby změklo a dalo se s ním pracovat. Poté ho rozmixujeme spolu s dalšími ingrediencemi na korpus. Ze vzniklého těsta odebereme zhruba jednu polévkovou lžíci, kterou dáme bokem a naředíme trochou vody, aby vznikla tekutější konzistence. Zbytek těsta namačkáme na dno formy vyložené pečicím papírem.
Krém připravíme pouhým smícháním všech potřebných ingrediencí a rovnoměrně jej rozetřeme na těsto.
Dýni rozmixujeme se skořicí a medem.
A teď hurá na mramorování! Na vršku tvarohové vrstvy uděláme kaňky z dýňového pyré a zbytku čokoládového těsta. Tyto kaňky násleně pomocí špejle krouživými pohyby přeměníme na mramorování.
Pečeme v předehřáté troubě přibližně půl hodiny.